Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Д-р Станимир Хасърджиев и д-р Антония Първанова изразиха позииции

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Д-р Станимир Хасърджиев и д-р Антония Първанова изразиха позииции
Коментари Харесай

Специалисти за и против носенето на маски след разхлабване на мерките: Не е за всеки

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Д-р Станимир Хасърджиев и доктор Антония Първанова показаха позииции " за " и " срещу " носенето на маски след разхлабването на ограниченията:

" В Съединени американски щати Националната организация по проучване на защитните средства проучи видове маски и потвърди, че не всички защищават, а единствено един тип, останалите имат под 30% отбрана.  

Има 67 научни проучвания, които потвърждават, че маските даже могат да бъдат нездравословни за астматици и хора с хронична обструктивна белодробна болест. Щеше да бъде прелестно, в случай че маската намаляваше смъртността. " - сподели доктор Първанова. 

" Медицината се основава на доказателства. В обществена среда маските играеха сериозна роля. Те работят само, когато има всеобщо разпространяване на заболяване. Маската не може да се носи от всеки, има противопоказни болести. 

Маската не прави кой знае какво, а защищава тези хора, които още нямат симптоматика, да не популяризират инфекцията с пръски. Не знаем коя от всички ограничения е дала резултат. Но страните, които са имали ограничения с маски, имат до 4 пъти по-ниска смъртност, не знаем дали се дължи на маската " - добави сътрудника й. 
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР